torsdag 16 april 2009

Liten blir stor...

...nåja, i alla fall blir hon större!
Mina tankar i dag kretsar kring det här med riktig bilbarnstol!
Någon som har några tips? Den vi har nu är hyrd av NTF (tror jag) och snart skall den lämnas åter. Sedan vill jag ju att tjejen skall ha en bra och säker bilbarnstol!
Hur har ni andra funderat kring detta? Vad ska man tänka på och någon som har någon bra stol att rekommendera?
Hjälp - djungel det här...

1 kommentar:

Josefin Karlsson Volvia Försäkringar sa...

Hej Kattis!

Jag heter Josefin Karlsson och jobbar på Volvia Försäkringar. Vi har utnämnt 2009 till Barnsäkerhetens år och jobbar i år mycket med att informera om barnsäkerhet i bil. På vår hemsida finns en länk till en sida med massor med bra information om barns säkerhet i bil. På sidan finns även länkar till t ex NTF som vi samarbetar med i denna fråga. De har jobbat länge med trafiksäkerhetsfrågor och har en bank med frågor och svar kring barns säkerhet i bil och vad man ska tänka på när man väljer bilbarnstol.

En av många viktiga frågor när det gäller säkerhet för barn i bil är att man inte vänder barnet för tidigt. Fram till barnet fyller 4, gärna 5 år, bör det sitta bakåtvänt för att sitta säkert. Det har att göra med att det lilla barnets huvud är så stort och tungt i förhållande till kroppen i övrigt och att det vid en krock slungas framåt med en väldig kraft.

Kör försiktigt på vårvägarna. Vänliga hälsningar
Josefin Karlsson,
Volvia Försäkringar.